Кошик
1775 відгуків
Київська область, с Хотів, вул. Партизанська 1. Графік роботи: пн-пт - 8:30-18:30., Київ, Україна
+380 (63) 726-17-82
Кошик

Бордоська суміш (300 г) для винограду, томатів, плодових дерев та кущів від "АГРОМАГ", Україна

Бордоська суміш (300 г) для винограду, томатів, плодових дерев та кущів від "АГРОМАГ", Україна, фото 2
Бордоська суміш (300 г) для винограду, томатів, плодових дерев та кущів від "АГРОМАГ", Україна, фото 2
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

«Бордоська суміш» призначена для приготування бордоської рідини, яка застосовується в якості фунгіциду для захисту рослин.

Препарат «Бордоська рідина» винайдена виноградарями у регіоні Бордо (Франція) і вже більше 100 років застосовується для захисту плодових, ягідних, баштанних, цитрусових, овочевих, квіткових та інших культур від комплексу хвороб  і знищення паразитних грибів.

Склад: мідний купорос – 100 г, вапно – 200 г.

Діюча речовина: сульфат міді, гідратне вапно.

Препаратна форма: водорозчинний порошок.

Клас токсичності: 4 (малонебезпечний).

Сумісність: несумісна з іншими препаратами.

Особливості застосування «бордоської суміші»

  1. 1% розчин: 100 г мідного купоросу розвести в невеликій кількості води і довести до 5 л. В іншу ємність всипають 100 г негашеного вапна і поступово заливають (гасять) 5 л води до утворення суспензії вапна – вапняного молочка.
  2. 3% розчин: 100  г мідного купоросу розвести в невеликій кількості води і довести до об’єму 1,5 л. В іншу ємність всипають 200 г негашеного вапна і поступово заливають (гасять) 1,5 л води до утворення суспензії – вапняного молочка. Змішати дві ємності для отримання робочої суміші.

Попередньо кожен розчин слід процідити через кілька шарів марлі. Потім розчин мідного купоросу тонкою цівкою вливаємо в вапняне молоко при безперервному перемішуванні. Отримана рідина є непрозорою суспензію ніжно-блакитного кольору.
Перевірку якості бордоської суміші можна провести завдяки залізному цвяху. Його потрібно занурити в рідину. Якщо на ньому з’явиться наліт міді, то слід додати розчин вапна. Якщо це не зробити, то на листях можуть з’явитись опіки.
Бордоську рідину потрібно готувати перед обприскуванням та використати в той же день.
Не можна готувати розчин в залізній тарі!

  1. Яблуня, груша, айва. Норма витрати – молоді дерева не більше 2 л; плодові дерева - до 10 л. Захворювання – парша та ін. плямистості, моніліоз. Спосіб та час обробки – до цвітіння - 3% розчин, після цвітіння - 1%. Перша обробка з інтервалом 10-15 днів, остання обробка - за 15 днів до збору врожаю.
  2. Смородина, аґрус, малина, суниця. Норма витрати – до 1,5 л/кущ, до 1 л/кущ, до 2 л/10 кущів, до 2 л/10 м2. Захворювання – антракноз, септаріоз, іржа, плямистість листя. Спосіб та час обробки: до цвітіння - 3% розчин, після цвітіння - 1%. Перша обробка з інтервалом 10-15 днів, остання обробка - після збору врожаю.
  3. Томати, огірки. Норма витрати – не більше 2 л/10 м2. Захворювання – фітофтороз, макроспаріоз, антракноз, аскохитоз, оливкова плямистість. Спосіб та час обробки – в період зав’язування плодів - 1%, при перших знаках хвороби- 1%, з інтервалом 10-15 днів, остання обробка - за 5 днів до збору врожаю.
  4. Дині, кавуни. Норма витрати – не більше 1 л/10 м2. Захворювання – бактеріоз, антракноз, пероноспороз. Спосіб та час обробки – при перших ознаках хвороби - 1% з інтервалом 10-15 днів, остання обробка - за 20 днів до збору врожаю.
  5. Буряк. Норма витрати – не більше 1 л/10 м2. Захворювання – церкоспороз. Спосіб та час обробки – при перших ознаках хвороби - 1% з інтервалом 10-15 днів, остання обробка - за 15 днів до збору врожаю.
  6. Цибуля, хміль. Норма витрати – не більше 1 л/10 м2. Захворювання – пероноспороз. Спосіб та час обробки – при перших ознаках хвороби - 1% з інтервалом 10-15 днів, остання обробка - за 15 днів до збору врожаю.
  7. Квіти, декоративні культури. Норма витрати – до 2л/10 м2. Захворювання – іржа, плямистість і т.д. Спосіб та час обробки – до цвітіння - 1% з інтервалом 10-15 днів, остання обробка - за 15 днів до збору врожаю.
  8. Виноград. Норма витрати – до 2 л/сотка. Захворювання – мільдью. Спосіб та час обробки – до розпускання бруньок - 3% з інтервалом 10-15 днів, остання обробка за 15 днів до збору врожаю
Основні
Тип впливу на організмСистемні
Хімічний складНеорганічні
ВиробникАгромаг
Країна виробникУкраїна
  • Ціна: 40 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner