Однорічна трав'яниста теплолюбна рослина. Сорт ранньостиглий, висотою до 1,5 м. Плодоносить через 60-65 днів після сходу. У пазухах листя формуються плоди у вигляді стручків із насінням. Плід бамії пальцеподібної форми від 6 до 30 см, містить слизові речовини та є дієтичною стравою для хворих на гастрит. У їжу вживають лише молоді зав'язі зеленого кольору (3-6 денні), незняті вчасно плоди стають неїстівними.
Плоди бамії їдять як у свіжому вигляді (кладуть у салати), так і вареними, смаженими, тушкованими. Крім того бамію "Сопілка" сушать, заморожують, консервують. Недозрілі зерна можуть використовуватися замість зеленого горошку. Зрілі зерна підсмажують і використовують як замінник кави. Вирощується бамія через розсаду або посів у відкритий ґрунт, коли прогріється ґрунт. Плодоносить із червня по листопад.