Мікродобриво для підживлення сільськогосподарських культур в період вегетації, покращує живлення зав'язей, збільшує врожайність і сприяє посиленню припливу цукрів до генеративних органів. Дводольні рослини (майже всі овочі і фрукти) поглинають значно (у 10 разів) більше бору, ніж однодольні (злаки). Особливо багато накопичується його в м'якоті яблук. Застосування препарату "Борна кислота" сприяє збільшенню кількості зав'язей на плодово-ягідних культурах, стимулює утворення нових точок зростання стебел і коренів, підвищує цукристість плодів, знижує ймовірність виникнення хвороб рослин, що викликаються недоліком бору (гниль сердечка у коренеплодів, порожнисте стебло у цвітної капусти, буряка; дуплистость коренеплодів; бура і червона гниль у цвітної капусти; пробкова тканина і парша на коренеплодах).
Особливості використання препарату "Борна кислота"
Передпосівна обробка насіння борною кислотою – замочування насіння в розчині борної кислоти, приготування з розрахунку 0,2 г препарату на 1л води (або 2 г борної кислоти на 10 л води) – надає позитивний вплив на проростання насіння. Можна використовувати разом з іншими мікроелементами. Насіння моркви, томатів, цибулі, буряка замочувати на 1 добу, капуста, огірки, кабачки на 12 годин. Основне внесення – вносять у грунт перед посівом насіння або садінням розсади овочевих, плодово-ягідних культур та квітів з розрахунку 2г добрива (попередньо розвести в 10 л води) на 10м.кв. з подальшим закладенням розпушуванням. Позакореневе підживлення проводиться розчином, приготовленим з розрахунку 5 г борної кислоти на 10 л води (або 1 г на літр). Причому спочатку препарат розчинити в невеликій кількості води до норми. Перше обприскування засобом "Борна кислота" проводять у фазі бутонізації, друге – у фазі цвітіння, третє – в період плодоношення. Обробка борною кислотою плодово ягідних культур дає прибавку врожаю в середньому на 20-25%. При сумісному внесенні з іншими мікроелементами концентрацію борної кислоти знижують на 0,05-0,06%, тобто використовують 0,5-0,6 г/л.
Клас токсичності - 3.