Дуже врожайна культура зі спаржевими бобами, з поживною цінністю. За вмістом повноцінних білків випереджає рибу та наближається до м'яса. Технічна стиглість настає на 60-65 день після повного сходу. Рослини кучеряві, розгалужені, з потужним зростанням, трійчастим листям і великими квітками. Слабовигнуті, з дзьобиком, зелені, без пергаментного шару та волокна, соковиті та м'ясисті, довжиною 30-35 см. Смакові якості відмінні. Використовують у відвареному, смаженому, консервованому та замороженому вигляді, відмінно зберігає колір.
Насіння овальне, коричневе. Висівають у ґрунт у середині травня на глибину 4-5 см або через розсаду у квітні (висаджують у ґрунт, не порушуючи цілісності коренів). Схема сівби 10х30-40 см.
Квасоля спаржева "Макаретті" теплолюбна, невибаглива у догляді, чуйна на внесення органічних та мінеральних добрив. Вирощують на сонячних місцях, із підв'язкою до міцної вертикальної опори, у північних районах – у теплицях. Збирання бобів на лопатку починають через 8-10 днів після утворення зав'язей. Часті збори молодих лопаток стимулюють утворення нових. Чай, заварений із сухих лопаток, корисний при цукровому діабеті, при хворобах печінки, нирок, серця, підшлункової залози, недокрів'ї.