Борна кислота – добриво з фунгіцидним ефектом, що збільшує врожайність культур, сприяє збільшенню вмісту цукру, вітаміну C і каротину в плодах, підвищує інтенсивність цвітіння квітів.
Склад: Ультра Бор, масова частка борної кислоти – не менше 98,6%.
Особливості застосування борної кислоти
- Капуста білокачанна та кольорова. Норма витрати – 10 г/10 л води/сотка.
- Картопля*. Норма витрати – 10 г/10 л води/сотка.
- Цибуля ріпчаста, огірки, буряк, томати. Норма витрати – 5 г/10 л води/сотка.
- Ягідні к-ри (виноград, малина, суниця, смородина, аргус). Норма витрати – 5 г/10 л води/0,5-1 сотка або 1-1,5 л на кущ.
- Плодові культури (вишня, груша, слива, яблуня). Норма витрати – 15 г/10 л води/2-10 л на дерево.
- Квіткові культури. Норма витрати – 5 г/10 л води/сотка.
Обприскування рослин проводиться свіжоприготовленим розчином в суху безвітряну погоду. Найкращий час – ранок або вечір. Листя змочується рівномірно. Робочий розчин готується шляхом поступового додавання води до препарату при безперервному перемішуванні.
Кратність обробок: капуста білокачанна і кольорова, картопля, томати: 2-3, інші культури: 1-2.
Можливе використання як профілактика.
*При обробці бульб картоплі перед посадкою витрата 10 г/10 л води/1 л на 25 кг.
При посіві насіння вносити 2-3 г на 1 м2 лунки, при висадці рослин вносити 1 г в лунку, перемішуючи з ґрунтом.
Клас токсичності – 4.