Дуже врожайна культура зі спаржевими бобами, з поживною цінністю. За вмістом повноцінних білків випереджає рибу та наближається до м'яса. Технічна стиглість настає на 60-65 день після повного сходу. Рослини кучеряві, розгалужені, з потужним зростанням, трійчастим листям і великими квітками. Слабовигнуті, з дзьобиком, зелені, без пергаментного шару та волокна, соковиті та м'ясисті, довжиною 30-35 см. Смакові якості відмінні. Використовують у відвареному, смаженому, консервованому та замороженому вигляді, відмінно зберігає колір.
Насіння овальне, коричневе. Висівають у ґрунт у середині травня на глибину 4-5 см або через розсаду у квітні (висаджують у ґрунт, не порушуючи цілісності коренів). Схема сівби 10х30-40 см.
Квасоля спаржева "Макаретті" теплолюбна, невибаглива у догляді, чуйна на внесення органічних та мінеральних добрив. Вирощують на сонячних місцях, із підв'язкою до міцної вертикальної опори, у північних районах – у теплицях. Збирання бобів на лопатку починають через 8-10 днів після утворення зав'язей. Часті збори молодих лопаток стимулюють утворення нових. Чай, заварений із сухих лопаток, корисний при цукровому діабеті, при хворобах печінки, нирок, серця, підшлункової залози, недокрів'ї.
Весь асортимент насіння можна подивитись на нашому сайті - agrosel.in.ua