Багаторічна, вічнозелена, декоративно-квітуча, пряно-ароматна рослина, висотою 50 см. Листя лінійне, вузьке, супротивне, сидяче, шкірясте. Квітки дрібні, від темно-фіолетових до білих, зібрані в густі суцвіття. Посухостійкий. Розмарин має солодкуватий, злегка камфорний аромат, що нагадує запах сосни, і пряним гіркувато-гострим смаком. Листя та молоді пагони розмарину використовують у свіжому та сухому вигляді, як приправу до страв з м'яса та птиці, овочевих страв з квасолі, гороху, баклажанів, капусти, а також як добавка у фруктові салати та чай. Розмарин має цілющі властивості, надає тонізуючу дію на серцево-судинну і, особливо, на нервову систему, один з кращих антиоксидантів. Настій рослини застосовують при головних болях, застуді, шлунково-кишкових захворюваннях, як сечогінний засіб. Посів на розсаду проводять із квітня по травень. У відкритий ґрунт висаджують у липні. Розмарин "Ніжність" можна вирощувати як кімнатну квітку горщика.